2010-01-11 11:03:02• hírek • Szatmar.ro

Kettős születésnap

A százéves Kiss Vilmát és a húszéves RMDSZ-t ünnepelték vasárnap Óváriban.

Óvári legidősebb lakosa 1910 január 10-én született, 1937-ben ment férjhez, és 1942-ben költözött családjával Porcsalmáról a településre. Nyolc gyermeknek adott életet, de kettő csecsemőkorban meghalt, a többiek közül már csak négyen élnek. Kilenc unokája, tíz dédunokája és egy féléves ükunokája van - derült ki a rendhagyó születésnap résztvevői számára. A rendezvényt a helyi önkormányzat szervezte, mivel ilyen esemény emberemlékezet óta nem volt a falu életében. A századik születésnapját betöltő hölgyet Juhász Lajos polgármester, Szénás Barnabás, helyi RMDSZ-elnök, illetve a református és ortodox papok köszöntötték, feltéve az örök kérdést: mi a hosszú élet titka.

Erre maga az ünnepelt sem tudott válaszolni, tény viszont az, hogy Kiss Vilma évente egy kukoricagórényi málét még mindig lefejt, és nem büszkélkedhet azzal, hogy jólétben, nyugodtságban telt volna az élete. Nem csak a második, de az első világháború eseményeire is jól emlékszik. Az önkormányzat vezetői tortával, virággal, és 1000 lejes pénzjutalommal köszöntötték Kiss Vilmát.

Születésnapját ünnepelte az RMDSZ helyi szervezete is, amely 1990 január 11-én alakult meg, hét helyi személy kezdeményezése nyomán. Szénás Barnabás, Juhász Lajos idézték fel az alapítókkal, tagokkal közösen a kezdeti éveket, Günthner Tibor szenátor pedig arról beszélt: az RMDSZ sikereiben fő érdeme azoknak az egyszerű embereknek van, akik mindig elmentek szavazni, ha kellett. A megjelentek konkrét tennivalókat is megfogalmaztak a jövővel kapcsolatban.


Születésnapi torta a száz éves Vilma néninek
Születésnapi torta a száz éves Vilma néninek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: